Paet olukorrast koalitsioonis: mingit ärevust ei ole

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna aseesimees, välisminister Urmas Paet kinnitas täna pärast riigikogu fraktsiooni nõupidamist Postimehele, et koalitsioonis pole mingit ärevust ja keegi ei peaks olema oma positsiooni pärast mures.

Lugesin hommikul Jürgen Ligi artiklit...

Mina ei ole veel lugenud, nii et ma ei tea...

Tundub, et koalitsioonis on üsna ärev seis.

Ei ole, mingit ärevust ei ole.

Kas IRL ei peaks olema oma positsiooni pärast mures?

Ei, keegi ei peaks olema mures.

Detsembris peaks toimuma Reformierakonna erakorraline üldkogu. Kas on võimalik, et seal tuleb jutuks uue esimehe valimine?

Ei, sellist plaani küll ei ole.

Millised on siis Reformierakonna sammud, et olukorda parandada või oma toetust kasvatada?

Millist olukorda?

Erimeelsusi on teil koalitsioonipartneriga ju üsna mitu.

Jaa, aga ma ei mäleta kõigi nende aegade jooksul sellist koalitsiooni, kus erinevatel erakondadel kunagi poleks ühtegi erimeelsust olnud. See on tegelikult ju täiesti normaalne, vastasel korral olekski tegemist ühe erakonnaga, aga on kaks, nagu te olete märganud, mis tähendab seda, et ikka aeg-ajalt on vaated elule mingites asjades erinevad. Aga midagi sellist, et nüüd tohutult ärevusse sattuda, kindlasti ei ole.

Nii et koalitsioon püsib ja jääb püsima?

Jaa, see ei ole täna küll selline teema, mida peaks suure murega arutama. Olulistes ja põhiasjades ehk siis vaated Eesti ühiskonna edasisele arengule on ikka väga sarnased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles