Rõbatšenko palub Ansipil Interpoli poole pöörduda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Rõbatšenko
Anastassia Rõbatšenko Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eestis õppiv Vene opositsiooniaktivist Anastassia Rõbatšenko pöördus peaminister Andrus Ansipi poole avaliku kirjaga, milles palub, et Ansip uuriks Interpolilt tema olukorra kohta.

«Kirjutan, et paluda teie abi, ennetamaks Interpoli minu vastu suunatud poliitilist tagakiusamist,» pöördub Rõbatšenko oma blogis avaldatud kirjas Ansipi poole.

Opositsiooniaktivist tõdeb vastusena Ansipi soovitusele siin varjupaika taotleda, et kindlasti menetleks Eesti tema taotlust õiglaselt, kuid kordab taas oma varem väljaöeldud seisukohta, et tal on olemas dokumendid ja elamisraha, mistõttu ta varjupaika ei vaja.

«Lugupeetud härra peaminister, tänan teid mu olukorrale tähelepanu pööramast. Tõepoolest, varjupaiga taotlemine on sellises olukorras kõige tavalisem lahendus, kuid see ei muuda asjaolu, et see poleks tõhus lahendus ega järgiks Euroopa Liidu inimõiguste põhimõtteid,» selgitab Rõbatšenko.

«Härra peaminister, kirjutan teile, et paluda teie toetust Interpoli-poolse poliitilise tagakiusamise ennetamisel seeläbi, et kirjutaksite Interpoli peasekretärile ja uuriksite minu olukorra kohta,» palub ta.

«Teie toetus aitaks tagada, et Euroopa Liidu liikmesriigid ei arreteeriks vaatamata oma ühistele väärtustele poliitilist aktivisti. Mina ja mu kolleegid oleme valmis selleks igakülgset abi ja kogu vajalikku infot pakkuma,» lõpetab opositsiooniaktivist.

Tallinna Tehnikaülikooli tudeng Rõbatšenko on Venemaal tagaotsitav nn Bolotnaja väljaku kriminaalasjas, mida Euroopa Parlament ja teised organisatsioonid on pidanud poliitiliseks. Venelanna hinnangul võivad Vene võimud lähiajal asuda teda taga otsima rahvusvaheliselt, Interpoli kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles