Kalevi jalaväepataljon viis Kevadtormil läbi taktikalise rännaku

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi jalaväepataljoni allüksused rännakul.
Kalevi jalaväepataljoni allüksused rännakul. Foto: Kaitseväe peastaap

Kalevi jalaväepataljon viis õppuse Kevadtorm alustuseks läbi ligi neli tundi kestnud taktikalise motoriseeritud rännaku, mille käigus hinnati allüksuste tegutsemist


liikumisel pataljoni koosseisus.

«Olen oma allüksuste tegevusega rännakul väga rahul,» ütles Kalevi jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Margus Koplimägi. «Hoolimata sellest, et meie jaoks oli rännak kogu pataljoni koosseisus esmakordne, sujus kõik hästi. Nüüd oleme jõudnud oma Kevadtormi paiknemisalale ja valmis edasisi ülesandeid täitma,» vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja tema sõnu.

Pärnu maakonnas Reiu - Kilingi-Nõmme marsruudil kulgenud rännakul osales ligi 200 kaitseväe sõidukit, mis ühtekokku moodustasid paarikümne kilomeetri pikkuse kolonni. Kogu teekonna pikkus oli 70 kilomeetrit. Rännaku vältel korraldasid liiklust ja julgestasid kolonnide liikumist sõjaväepolitsei allüksused.

Järjekorras kaheksanda Kevadtormi põhieesmärgiks on jalaväebrigaadi koosseisu kuuluva jalaväepataljoni kokkuharjutamine ning jalaväepataljoni koostööharjutused lahingutoetusüksustega jalaväebrigaadi lahingutegevuse raames. Suurema osa jalaväepataljoni isikkoosseisust moodustavad õppusejärgselt teenistust lõpetavad
ning juuni alguseks reservi arvatavad ajateenijad kaitseväe erinevatest väeosadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles