VVK on saanud valimiste järel viis kaebust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vabariigi valimiskomisjon (VVK) on saanud 20. oktoobril toimunud kohalike valimiste järel viis kaebust, millest ühtki pole seni rahuldatud.

VVK vaatas tänasel istungil läbi Alajõe valla elanike kaebuse, mis saadeti osaliselt uuesti läbi vaatamiseks Ida-Viru maakonna valimiskomisjonile, osaliselt jäeti aga rahuldamata. Rahuldamata jäeti ka teine kaebus, mis puudutas hääletamistulemuste kindlakstegemist Mustvees, teatas VVK.

Eelmisel nädalal arutas VVK kolme valimiskaebust: kaebuse, mis puudutas kinnipeetavate õigust valimistel osaleda, jättis komisjon läbi vaatamata ning rahuldamata jäi nii valimisliidu Jõhvi Noored valimiste korraldust puudutav kaebus kui ka kaebus, mis käsitleb mandaatide jaotust Harku vallas.

Küll alustati eelmisel nädalal järelevalvet, et kontrollida hääletamise korraldamist Narvas. Komisjoni poole pöördus sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski, kes polnud rahul, et Narva ühes valimisjaoskonnas lõppesid valimispäeval hääletussedelid. Täna vaatas VVK üle järelevalve tulemused ning juhtis Ida-Viru maakonnakomisjoni tähelepanu, et sedeleid poleks tohtinud puudu jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles