Hiina loomakaitsjad püüavad metsast tuhandet kassi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jiangsu metsast püütud kassid.
Jiangsu metsast püütud kassid. Foto: SCANPIX

Loomaõiguslased kammivad läbi üht metsa Hiina idaosas Jiangsu provintsis, et leida sealt tuhat lihatööstusest päästetud kassipoega, kelle kohalikud ametnikud loodusesse lasid.


Loomakaitsega tegelevatel vabatahtlikel ja politseil õnnestus möödunud nädalal peatada veok, mis olid täis kasse teel söögitaldrikule, rääkis Ni-nimeline aktivist. Kohalikud ametnikud aga lasid toidulauale minekust päästetud kassid lähedalasuvasse metsa lihtsalt niisama lahti.

«Nad olid teel Guangzhousse, et inimesed nad ära sööksid,» jutustas Ni AFP-le. «Me ei tahtnud neid lahti lasta, meie vabatahtlikel olid nende hoidmiseks kohad. Selline käitumine on kahtlemata vastutustundetu.»

Nüüd üritavad puuridega vabatahtlikud kasse mäenõlval asuvast metsast kätte saada ja loodavad tabatud loomadele uued kodud leida. Möödunud nädalal õnnestus loodusest välja tuua üle 50 kassi.

«Mõned kassid on näljased ja pole söönud, teised jällegi on jäänud auto alla,» kirjeldas Ni.

Hiina riigimeedia kohaselt võtsid ametnikud kassid oma valdusse seetõttu, et veokiomaniku dokumendid polnud korras. Loodusesse otsustasid nad kassid lasta aga seepärast, et neil polnud raha loomade magamapanekuks.

Suuremas osas Hiinast pole kasside söömine tavapärane, kuid mõned restoranid, eriti just riigi lõunaosas, siiski pakuvad ka kassiroogasid.

Tänavu jaanuaris päästeti umbes 600 kassi, kes olid samuti mõeldud restoranilauale. 2011. aastal õnnestus loomaõiguslastel aga ühel Pekingi suurel teel peatada konvoi, kus veeti 500 lihaks mõeldud koera.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles