Komisjon Krossi töölevõtmises korruptsiooni ei näe

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Toomas Huik

Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe Andres Anvelti sõnul leidis komisjon, et Eerik-Niiles Krossi töölevõtmises kaitseminister Urmas Reinsalu nõunikuks korruptsioon puudub.

Anvelt ütles ERRi uudisteportaalile, et komisjon hindas tänasel istungil Krossi juhtumit kaitseministri isikust tulenevalt ning samuti tutvuti kaitseministeeriumi põhimäärusega.

«Meil on selge arusaam, et ministril on õigus võtta poliitilisi nõunikke tööle ja võimalik korruptiivne toimingupiirangu rikkumine on juhul kui need isikud on kuidagi temaga teatud tingimustel seotud. Krossi ja Reinsalu puhul meil kuidagi ei ole võimalik sellist asja tuvastada,» lausus Anvelt.

«Me jõudsime arusaamisele, et see ei kuulu kuidagi meie komisjoni pädevusse, kuna Kross ei ole sellise taseme riigiametnik, kelle tegevuse suhtes me hinnanguid anname.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles