Vägivaldse elukaaslase tapnud naine ei pea vangi minema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verine nuga. Pilt on illustratiivne.
Verine nuga. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Viru maakohus säästis esmaspäevase karistusotsusega vangi minekust naist, kes ei pidanud vastu oma elukaaslase pidevale vägivallatsemisele ja tappis mehe.

Süüdistuse kohaselt haaras 46-aastane Natalja 2011. aasta 1. oktoobri hommikul kella 7 ajal Kohtla-Järvel Estonia puiesteel asuvas korteris noa ja pussitas oma 49-aastase elukaaslase surnuks.

Juhtunut uurima asunud korrakaitsjad selgitasid, et ohver oli varasemalt korduvalt Natalja suhtes vägivallatsenud ning ka veretööga lõppenud tüli oli ajendatud mehepoolsest vägivallast. Seetõttu esitaski prokuratuur naisele süüdistuse provotseeritud tapmises, milles Viru maakohus Natalja esmaspäeval ka süüdi mõistis.

Kohus määras Nataljale kokkuleppemenetluse korras kolmeaastase tingimisi vangistuse sama pika katseajaga. Tsiviilhagi katteks peab naine tasuma 1300 eurot, samuti hüvitama kriminaalmenetluse kulud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles