Norras sai bussikaaperdamises surma kolm inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra politsei. Foto on illustreeriv.
Norra politsei. Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Lääne-Norras kaaperdas relvastatud mees esmaspäeva õhtul reisibussi, politsei andmetel sai surma kolm inimest.

Umbes 50-aastane võõramaist päritolu kahtlusalune on kinni peetud, ütles politseinik Jørn Lasse Refsnes telekanalile TV2 Nyhetskanalen. «Praeguseks olemasoleva info kohaselt bussis peale kolme ohvri rohkem inimesi ei olnud,» lisas ta.

Norra meedia teatel sai vahejuhtumis vigastada ka ründaja. Ründaja peatas kohale saabunud tuletõrje, mis jõudis sündmuskohale teadmises, et tegemist oli liiklusõnnetusega.

Oslo politsei valmistus sündmuskohale saatma eriüksust, kuid loobus sellest pärast teateid kahtlusaluse vahistamisest. «Olukord oli ebaselge. Meile öeldi vaid, et bussis oli mees, kes üritas seda kaaperdada, ning bussijuht oli vigastatud. Selline oli esimene meile laekunud informatsioon,» ütles Oslo politsei kõneisik Andre Kråkenes.

Kuritegu pandi toime Sogn og Fjordane maakonnas Årdali vallas. Rünnaku alla sattus kaugliinibuss, mis liigub marsruudil Oslost Valdresis asuvasse populaarsesse suusakuurorti. Sündmuskohta saadeti peale politsei ka kiirabi ja helikopter.

Norrat vapustas 2011. aastal massimõrv, kui Anders Behring Breivik Breivik tappis 22. juulil Oslo valitsuskvartalis korraldatud pommiplahvatustega kaheksa inimest ja lasi seejärel Utøya saarel Tööpartei noortelaagris maha veel 69 inimest. Ta mõisteti 21 aastaks vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles