Heinsalu: seekord esitati vähem kaebusi

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Heinsalu.
Alo Heinsalu. Foto: Peeter Langovits

Vabariigi valimiskomisjon vaatas läbi kaebused, mis pärast  kohalikke valimisi komisjonile esitati, ning komisjoni esimehe Alo Heinsalu sõnul esitati seekord vähem kaebusi kui pärast varasemaid kohalikke valimisi.

Vabariigi valimiskomisjoni esimees Alo Heinsalu ütles, et iga kord pärast valimisi selgub mõni suurem või väiksem probleem, mida saaks seadust muutes parandada, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Võib-olla me peaksime peaksime läbi vaatama kaebuste läbivaatamise korra, missugused on kaebused, mis on selgitustaotlused, missugused on märgukirjad, samuti võib mõningatel juhtudel olla kaebuste esitamise aeg ja vigade parandamiseks võimaluse andmine liiga lühike, neid momente on alati, mida täpsustada ja arutada pärast valimisi,» lausus Heinsalu.

Valimiste eel ja ajal on tunda pingeid ehk rohkemgi kui varasemate kohalike valimiste ajal, samas aga sai vabariigi valimiskomisjon vähe kaebusi, Alo Heinsalu sõnul tuli komisjonil sageli selgitada valijatele nende õigusi ja kohustusi.

«Tagasivaates arvan, et need valimised olid suhteliselt kordaläinud,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles