Suurbritannias vahistati abielupettusega seoses eestlanna

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Möödunud nädala neljapäeval vahistati Suurbritannias abielupettuses kahtlustatuna kaks India meest ning üks eestlanna.

Swindoni linna politseini jõudis informatsioon, et Eesti naine ning India mees võivad olla seotud fiktiivabielu korraldamisega ning neljapäeva pärastlõunal mõned minutid enne pulma võeti 22-aastane peigmees, 23-aastane külaline ja 19-aastane pruut vahi alla, vahendas Swindon Advertiser.

Eestlanna lasti vahi alt vabaks pärast küsitlemist. Mõlemat meest kahtlustatakse ebaseaduslikult riigis viibimises ning nad plaanitakse Suurbritanniast välja saata.

Politsei otsis vahejuhtumiga seoses ka ühe linnas asuva korteri läbi.

«Meie eesmärgiks on peatada abielusüsteemi ärakasutamine sisserändajate poolt,» ütles immigratsiooniminister Mark Harper. «Selle kriminaalse tegevusega seotud jõugud on tihti seotud ka organiseeritud kuritegevusega ning nende saagiks langevad ühiskonnas haavatavad isikud.»

Fiktiivabielud leiavad Suurbritannias tavaliselt aset mitteeurooplaste ja Euroopa Majanduspiirkonnast pärit isikute vahel ning seeläbi loodavad sisserändajad saada pikaajalise elamisloa ja õiguse töötada Ühendkuningriigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles