Türil tuttava mehe maha lasknud mees sai pika vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Tome
Nikolai Tome Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Pärnu maakohus karistas teisipäeval kaheksa-aastase vangistusega meest, kes tappis Türil püstolilaskudega tuttava mehe.

Kohtu hinnangul on Nikolai Tome süü mõrvas, kehalises väärkohtlemises ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises tõendatud ning määras talle kaheksa-aastase vangistuse. Sellist karistust nõudis Tomele ka prokurör. Tome kaitsja leidis, et arvestades kuriteo erakordseid asjaolusid pidanuks kohus määrama karistuse alla sanktsiooni alammäära.

Oktoobri keskel alanud protsessil tunnistas Tome oma süüd vaid kehalises väärkohtlemises ehk episoodis, mis toimus tulistamise eel restoranis. Ülejäänud süüdistuse osas mees end süüdi ei tunnistanud.

Süüdistuse järgi tulistas Nikolai Tome mullu 27. augusti keskpäeval Türil Tehnika tänava kontorihoone eest seisvast kahest mehest ühe, 23-aastase mehe suunas, kellega tal oli nädal varem ühes Paide toitlustusasutuses tülitsenud. Pärast tulistamist jooksid mõlemad mehed ära. Seejärel jooksis Tome relva käes hoides kontorihoonest välja ning asus taga ajama 33-aastast meest.

Tome nägi meest hoonete vahelisel alal ning tulistas õhku. Mees jooksis seepeale juhuslikult läheduses viibinud töömehe selja taha. Tome tulistas varjunud mehe suunas, kuid tabas töömeest ja tekitas talle sellega kehavigastusi. Järgnevate sündmuste käigus tulistas Tome mitmel korral 33-aastast meest ning mees suri saadud vigastustesse kohapeal.

Nikolai Tome põgenes sündmuskohalt ning peeti Lääne ja Põhja politseiprefektuuri koostöös kinni sama päeva hilisõhtul.

Lisaks süüdistab Lääne ringkonnaprokuratuur meest selles, et ta peksis tulistamisele eelnenud nädalal Paide toitlustusasutuses 23-aastast meest, tekitades talle kehavigastusi. Samuti süüdistatakse teda tulirelva ebaseaduslikus käitlemises.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi Lääne prefektuuri kriminaalbüroo organiseeritud ja raskete kuritegude talitus ning menetlust juhtis Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles