Noorma: inimese lendu Marsile näeme tõenäoliselt 20 aasta pärast

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curiosity foto Marsist.
Curiosity foto Marsist. Foto: SCANPIX

Tartu Observatooriumi kosmosetehnoloogia osakonna juhataja Mart Noorma ütles, et arvestades tehnoloogia väga kiiret arengut, näeme inimese lendu Marsile tõenäoliselt 20 aasta pärast.

Mart Noorma sõnul on kogu inimkonna jaoks suur väljakutse avastada uusi elukohti näiteks Marsil, seda ei saa aga lahendada ühe riigina, selleks on vaja kogu inimkonna ressursse, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Praeguses olukorras, kus tehnoloogia areng on olnud meeletult kiire, eriti infotehnoloogia areng viimasel paaril aastakümnel, näeme, kuidas kosmoseaparatuur muutub järjest võimekamaks, väiksemaks, täpselt samamoodi saavad ka planeetidevahelised lennud järjest tehnoloogilist hoogu juurde, nii et praeguste plaanide järgi juba kuskil 20 aasta pärast näeme tõenäoliselt inimese lendu Marsile,» ütles ta.

Noorma lisas, et suurimad probleemid, nagu on öelnud ka NASA juht, on põhjendada oma kodumaa maksumaksjatele, miks inimkonnal on vaja kosmosesse minna.

«Põhiline põhjus minu isikliku arvamuse kohaselt ei ole see, et meid saja või tuhande aasta pärast võiks mõni asteroid tabada, aga arvan, et inimkonnal on vaja suuri eesmärke, sest ainult need motiveerivad meie noori pingutama rohkem, arenema rohkem ja tegema elus suuri tegusid,» lausus kosmosetehnoloogia osakonna juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles