Karis: haldusreformi tegemiseks tuleb ministeeriumid omavahel kõnelema panna

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kollaaž Katri Karing

Riigikontrolör Alar Karis rõhutas riigikogu ees küsimustele vastates, et haldusreformi on kindlasti vaja, kuid selleks tuleb ministeeriumid, millel igaühel on omaette reformikaart, omavahel kõnelema panna.

«Reform on vajalik, kuid seda reformi ei ole vaja teha eraldiseisvana,» ütles Karis vastuseks IRLi liikme Priit Sibula küsimusele vastates.

«Kui ma nüüd oma seisukoha võin avaldada, siis täna ongi meil suureks probleemiks, et igal haldusalaministril on oma kaart. Meil on olemas tõmbekeskuste kaart, haridusministril on koolivõrgukaart, siis on olemas sotsiaalministril tervishoiuvõrgu korrastamise kaart. Eile õhtul oli uus kaart, mis oli kiirabi korrastamise kaart,» loetles riigikontrolör.

«Need kaardid on kõik erinevad ja ma arvan, et meie riigi probleem on täna see, et neid kaarte ei panda üksteise kohale ja minu sõnum riigikontrolörina oleks see, et need on vaja panna üksteisega kõnelema, need kaardid ja ministrid, ja seda reformi tuleks teha koos,» rõhutas Karis.

«Sest täna, olgem ausad, andmata hinnangut gümnaasiumireformile või sellele, siis me näeme ju tegelikult, kui see reform on täna teistest reformidest ees, siis paratamatult see gümnaasiumireform ja riigigümnaasiumi tekitamine mõjutab väga selgelt seda, millised on tõmbekeskused, kuhu tulevad haiglad jne,» rääkis Karis.

«Nii et ma kordan veel kord, kooskõla erinevate reformide vahel ja tempo on oluline,» rõhutas riigikontrolör Alar Karis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles