Prantsuse ajakirjanike tapmise eest võttis vastutuse Al-Qaeda haru

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malis tapetud Prantsuse ajakirjanikud.
Malis tapetud Prantsuse ajakirjanikud. Foto: SCANPIX

Prantsuse ajakirjanike tapmise eest Malis võttis kolmapäeval vastutuse terrorivõrgustiku Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru, teatasid kohalikud meediakanalid.

Islamistide avalduse edastas esimesena naaberriigi Mauritaania uudisteagentuur.

Laupäeval Kidali linnas röövitud raadiojaama Radio France International (RFI) ajakirjanikud 57-aastane Ghislaine Dupont ja 55-aastane Claude Verlon leiti surnuna. Reporterid olid sõitnud Kidali usutlema tuareegi separatistide Azawadi Rahvusliku Vabastusliikumise (MNLA) esindajat ja rööviti tema kodu juures.

«See operatsioon oli vastuseks kuritegudele, mida Prantsusmaa on sooritanud Mali rahva ja Azawadi moslemite vastu,» kirjutas Islami Maghrebi Al-Qaeda (AQIM).

AQIM lisas, et tapmine oli kõige väiksem osa sellest, mida ollakse võlgu prantslastele ja nende president Francois Hollandele nende «uue ristisõja eest».

Mauritaania uudisteagentuuri andmetel lasid ajakirjanikud maha islamistid, keda juhib tuareegi komandör Abdelkrim Targui.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles