Kalevi pataljon harjutab Kevadtormiks kokku

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi jalaväepataljon õppusel Kevadtorm 2010.
Kalevi jalaväepataljon õppusel Kevadtorm 2010. Foto: Kaitseväe peastaap

Kalevi jalaväepataljon viib 5.-11. maini läbi koostööharjutuse, mille käigus valmistutakse Kevadtorm 2010 põhiõppuseks.

«Kavatsus on allüksustele korraldada kompleksharjutus, mis sisaldab endas viivitus-, kaitse- ja ründetegevuse harjutamist,» vahendas Kalevi jalaväepataljoni ülema kolonelleitnant Margus Koplimägi sõnu kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Selle käigus saavad kompaniid esimest korda harjutada pataljoni raamistikus. Siinjuures on põhirõhk allüksuste omavahelisel koostööl ja koordineerimisel lahinguülesannete täitmisel,» lisas Koplimägi.

Koostööharjutus koosneb kolme põhilahinguliigi läbimängimisest. Täna algas kahepäevane viivitusoperatsioon, järgnevatel päevadel mängitakse läbi kaitse ja
rünnak. Kokkuharjutamine viiakse läbi Abja, Halliste ja Saarde valla maadel.

Harjutuse eesmärgiks on valmistada kogu pataljon ette Kevadtorm 2010 hindamisõppuseks.

Järjekorras kaheksanda Kevadtormi põhieesmärgiks on jalaväebrigaadi koosseisu kuuluva jalaväepataljoni kokkuharjutamine ning jalaväepataljoni koostööharjutused lahingutoetusüksustega jalaväebrigaadi lahingutegevuse raames. Suurema osa jalaväepataljoni isikkoosseisust moodustavad õppusejärgselt teenistust lõpetavad ning juuni alguseks reservi arvatavad ajateenijad kaitseväe erinevatest väeosadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles