Saakašvili autasustas Ojulandi Gruusia riikliku teenetemärgiga

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia ametist lahkuv president Mihheil Saakašvili autasustas täna Euroopa Parlamendi saadik Kristiina Ojulandi riikliku teenetemärgi – tsarinna Tamara autasuga.
Gruusia ametist lahkuv president Mihheil Saakašvili autasustas täna Euroopa Parlamendi saadik Kristiina Ojulandi riikliku teenetemärgi – tsarinna Tamara autasuga. Foto: Kristiina Ojulandi kontor

Gruusia ametist lahkuv president Mihheil Saakašvili autasustas täna Euroopa Parlamendi saadik Kristiina Ojulandi riikliku teenetemärgi – tsarinna Tamara autasuga, mida omistatakse vaid naissoost isikutele, kellel on märkimisväärsed teened Gruusia riigi ja rahva ees.

President Saakašvili tänas Brüsselis toimunud autasustamistseremoonial Kristiina Ojulandi ning lausus, et Eesti on aastate jooksul olnud Gruusiale suureks eeskujuks.

«Alates rooside revolutsioonist on Eesti ja Gruusia suhted olnud väga tihedad ning Eestil on olnud märkimisväärne roll Gruusia demokraatliku riigivõimu ülesehitamisel,» lausus Ojuland. «Tsarinna Tamara teenetemärk on mulle suur au.»

Gruusia teenetemärgi seaduse kohaselt antakse tsarinna Tamara ordenit välja alates 2009. aastast Gruusia riigile osutatud teenete tunnustamiseks. Varasemalt pole ükski eestlane tsarinna Tamara ordenit pälvinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles