Pärnumaa küla jääb rongiühendusest ilma

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lagunenud perrooniga Kõnnu küla Pärnumaal jääb kuu lõpus rongiühendusest ilma, sest majandusministeerium ei pea vähese reisijate arvu tõttu vajalikuks peatuse kordategemisse investeerida.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi seisukoht on, et kuna aastas kasutab rongi vaid veidi üle poolesaja külaelaniku, ei ole peatuse kordategemine mõttekas. Edaspidi tuleb põhjalikult kaaluda, kuidas väikestes kohtades transpordivajadus lahendada, sest rong on liiga kulukas, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kõnnu elaniku Jaan Vahtre sõnul saavad külaelanikud nüüd liikuda ainult oma transpordiga, kui see olemas on.

Vändra vallavanem Peeter Reimanni sõnul oleks rongi tarvis ajal, mil liigub rohkem tudengeid, õpilasi või noori inimesi linnast maale, näiteks nädalavahetustel. «Oleme võib-olla nõus sellega, et see igapäevane peatus kaob ära, aga äkki kompromissina saaksime näiteks nädalavahetuse, on üks variant,» pakkus ta.

Sellele kompromissettepanekule pole vald aga ministeeriumilt vastust saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles