Rüütel: vanuse tõttu peost ilma jätmine on solvav

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proua Ingrid Rüütel.
Proua Ingrid Rüütel. Foto: Ants Liigus

Folklorist ja endine presidendiproua Ingrid Rüütel leiab, et vanuse tõttu tantsupeost eemale jätmine võib olla solvav eriti nendele, kes kogu elu tantsimisega tegelenud.

«Mul on muidugi kahju, sest ma tean, et väga paljud inimesed, kes on eluaeg tantsinud, unistavad võib-olla viimast korda veel tantsupeole tulla – kahju oleks, kui nad nüüd vanuse pärast välja jäetakse,» ütles Rüütel, kommenteerides 2014. aasta tantsupeo korraldusmeeskonna otsust seada naisrühmade lubatavaks ülemiseks vanusepiiriks 60 ning kogenud segarühmadele 65 aastat.

«Seal tehakse ju niikuinii eelnev rühmade hindamine ja eks siis valitakse paremad, kui kõik rühmad ei mahu. Võib-olla vanus ei peaks tingimata olema põhjus, miks kedagi ei valita,» arvas ta.

«See põhjus, et nooremad rohkem pääseksid... Ehk saaks siis noorematele midagi teistmoodi teha. Ma ei oska nõu anda, ma pole tantsupidu kunagi korraldanud. Aga see otsus tundub natuke vanuselise diskrimineerimisena,» leidis Rüütel.

Tema hinnangul võib see tunduda solvav eriti neile, kes on terve elu tantsuga tegelenud ja keda nüüd vanuse pärast esindusüritusele ei lasta.

«Saan aru, et probleem on selles, et soovijaid on rohkem, kui väljakule mahub. Aga lausa öelda, et vanuse pärast ei tule kõne alla, ei ole päris kena.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles