Saaremaa rahvaliitlased toetavad ühinemist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli Rahvaliidu ja sotside plagu vahel
Karel Rüütli Rahvaliidu ja sotside plagu vahel Foto: Mihkel Maripuu

Täna Laimjalas toimunud Rahvaliidu Saaremaa maakonnakonverents otsustas ülekaalukalt toetada Rahvaliidu ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna ühinemist


juhatustes heakskiidetud ühinemislepingu alusel.

Ühtlasi valiti saarlaste delegaadid Rahvaliidu 23. mail toimuvale kongressile, mis kinnitab lõplikult erakondade ühinemise, vahendas erakonna pressiteade.

Saaremaa rahvaliitlased näevad häid võimalusi nii maal kui linnas hästi esindatud uue tugeva poliitilise jõu moodustumises.

«Mina ise olen olnud kunagise Maaliidu liige ja kümne aasta eest toimunud kolme erakonna ühinemine Rahvaliiduks muutis meid ikka tugevamaks, mitte ei olnud
maailmalõpp, nagu toonased parteijuhid tänast ühinemist näidata püüavad. Ka nüüd on ühinemises mõistlik näha võimalusi ja mitte kinni olla minevikunostalgias,» selgitas Rahvaliidu Saaremaa maakonnaühenduse esimees Aarne Lember.

«Riigikogus esindamata jäämine ei anna võimalust ellu viia meie positiivsed seisukohtu maaelu edendamiseks. Ka tänane seis vaid 5 saadikuga riigikogus pakub vaid võimalusi pressiteateid saata aga mitte riigi elu sisuliselt suunata. Kahjuks võtavad ühinemise vastu aktiivselt sõna just need persoonid, kes ise enam valimistel kandideerida ja vastutust võtta ei soovi,» oli Lember kriitiline ühinemisvastaste senise tegevuse osas.

Rahvaliidu Lääne-Virumaa maakonnaühenduse Vinni osakonna liikmed valisid eile toimunud koosolekul oma delegaadid Rahvaliidu kongressile ning pidasid
mõistlikuks toetada Rahvaliidu ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ühinemist väljapakutud ühinemislepingu alusel.

«Koosoleku selge otsus oli, et kuna me ei näe eelseisvatel valimistel võimalust üksi riigikogus mõjukas positsioon võita, siis tuleb toetada Rahvaliidu ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ühinemist, et moodustada tugev sotsiaalselt ja regionaalselt mõtlev poliitiline jõud. Pole ju riigikogu praeguse koosseisu otsustes meie erakonna seisukohti eriti arvestatud. Rahvaliidu liikmed on tegijad kohalikes omavalitustes. Saavutades ühinenud poliitilise jõuga Riigikogus mõjukas positsioon, on meie inimestel võimalus teostada tasakaalus regionaalpoliitikat ja palju korda saata kohaliku elu arendamiseks,» selgitas Rahvaliidu Vinni osakonna juht Vello Tafenau.

Rahvaliidu Lääne-Virumaa liikmetest  teevad järgmisena oma koosoleku Rakvere linna rahvaliitlased pühapäeval, 9. mail Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles