Aasta prokuröri tiitli pälvis Kadri Väling

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Väling
Kadri Väling Foto: Liis Treimann / Postimees

Prokuratuuri 95. aastapäeval pälvis aasta prokuröri tiitli Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kadri Väling, kes juhib kriminaalmenetlust ja esindab riiklikku süüdistust korruptsioonikuritegudega seotud kriminaalasjades Tallinnas ja Harjumaal.

Riigi peaprokuröri Norman Aasa sõnul on korruptsioonikuritegude menetlemine prokuröritöö üks raskemaid lõike. «Vastavad kaasused on enamasti õiguslikult keerukad, suurem probleem on aga selles, et sageli peab prokurör selle töö käigus taluma avalikku ebaõiglast kriitikat, millega soovitakse tema tegevuse seaduslikkust kahtluse alla seada,» ütles ta riigiprokuratuuri teatel.

Seetõttu nõuab korruptsioonikuritegude menetlemine tema sõnul suurt meelekindlust ja selgeid tõekspidamisi, et teha õigeid otsuseid ja nende juurde jääda. «Kadri Väling on kahtlemata üks selline prokurör, mida tõestavad ka tema saavutatud kohtuvõidud viimastel aastatel,» ütles Aas.

Riigiprokuratuur tõi Välingu tööst esile Tallinna linnaametniku Ivo Parbuse süüdimõistmise korduvas pistise nõudmises ja võtmises, samuti mõistis Harju maakohus süüdi kõik teised selles kriminaalasjas kohtu all olnud isikud. Septembri alguses mõistis Harju maakohus pistise võtmises süüdi ka Tallinna linnaametniku Vello Lõugase ning temaga koos pistiseandjatena kaks era- ja kaks juriidilist isikut.

Välingu juhendamisel menetles Põhja ringkonnaprokuratuur ka seni esimest süüdimõistva kohtuotsuseni jõudnud erasektori korruptsiooniasja – 23. augustil mõistis Harju maakohus pistise lubamise katses süüdi ühe aktsiaseltsi juhatuse liikme ja ostu-müügijuhi, kes lubasid kaubandusketi ostujuhile pistist.

Eilsel aastapäeval tunnustas riigi peaprokurör teisigi prokuröre, kelle töö tulemused on tänavu olnud eriti silmapaistvad. Ära märgiti riigiprokuratuuri süüdistusosakonna riigiprokurör Laura Vaik, Lõuna ringkonnaprokurör Raul Heido ja prokuröri abi Valdo Gerassimov, Põhja ringkonnaprokurörid Anneli Lumiste ja Rainer Amur, Viru ringkonnaprokurör Olga Dorogan ning Lääne ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kristine Tamm.

Prokuratuuri aasta ametniku tiitli pälvis riigiprokuratuuri üldtalituse juhataja Stella Ilves, kes koordineeris prokuratuuri uuele dokumendihaldussüsteemile üleminekut. Tublimate ametnikena tunnustati veel kuut prokuratuuri töötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles