Haapsalu lähistel hukkus üliraskes avariis neli noort meest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läänemaal Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel Saunja küla lähistel hukkus täna varahommikul veokiga kokku põrganud sõiduautos neli noort meest.

Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnul sai politsei Lääne-Nigula vallas toimunud üliraskest liiklusõnnetusest teate mõni minut pärast kella seitset. Esialgsetel andmetel sõitis sõiduauto BMW 325I kõrvalteelt peateele, kaldus vastassuunavööndisse ning põrkas kokku veoautoga Scania, mis liikus Haapsalu poolt Tallinna suunas.

Kokkupõrkes hukkus neli kohalikku noormeest, kellest üks oli 19-, kaks 21- ja üks 23-aastane. Autojuhi kõrvalistmel viibis 15-aastane tütarlaps, kes toimetati raskelt vigastatuna haiglasse. Portaali Läänlane andmeil oli BMW roolis Läänemaal tuntud rallisõitja, 23-aastane Madis Kruusma.

 Praegustel andmetel ei olnud sõiduauto tagaistmel viibinud noormeeste turvavööd kinnitatud, ülejäänute turvavarustuse kasutamine on selgitamisel.

Veoauto juht kokkupõrkes vigastada ei saanud ning ta oli politsei kinnitusel kaine. Hukkunute võimaliku joobe tuvastab ekspertiis.

Õnnetuse tõttu oli liiklus teelõigul mitu tundi suletud ja politsei suunas liiklejad ümbersõidule, kuid kella 10.45 seisuga oli tee liikluseks taas lahti.

Sündmuskohal viibinud Postimehe reporteri sõnul oli avariipaigale viidud pärastlõunaks palju küünlaid ning neid toodi järjest juurde. Kohal oli ka hukkunud noorte sõpru-tuttavaid, kes olid nendega eile koos pidutsenud. Kuigi kohalike seas levis jutt, mille kohaselt suri õnnetuses saadud vigastustesse ka autos viibinud neiu, lükkas politsei pressiesindaja selle väite kella 14 ajal tagasi.

Neli elu nõudnud liiklusõnnetusi on Eestis toimunud ka varem. Näiteks 2009. aasta 25. jaanuari pärastlõunal hukkus Järvamaal Paide vallas Ussisool kahe sõiduauto kokkupõrkes neli inimest ja viis inimest sai vigastada. Sama aasta 23. aprilli varahommikul toimus üliraske liiklusõnnetus Lääne-Virumaal Laekvere vallas Kapu-Rakke-Paasvere teel, kus BMW sõitis lauges paremkurvis teelt välja, rullus mitu korda üle katuse ning süttis põlema. Ka selles õnnetuses sai surma neli inimest.

 
Copy
Tagasi üles