Hukkunute tuttavad: sõidukijuht oli ilmselt joobes

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul Haapsalu lähistel avariisse sattunud sõiduauto juht oli tema tuttavate sõnul õnnetusele eelnenud ööl pidutsenud ja ilmselt alkoholi tarvitanud.

23-aastase Madise juhitud sõiduauto sõitis Saunja külas asuvast söögikohast lahkudes vastassuunavööndisse ning põrkas kokku vastu tulnud veoautoga. Õnnetuses hukkusid neli autos olnud noormeest ning üks neiu viibib kriitilises seisundis haiglas. Politsei esialgsete andmete järgi oli sõiduautos turvavöö kinnitatud vaid tütarlapsel.

Umbes seitse tundi pärast õnnetust ehk täna kella 14 paiku oli sündmuspaigal veel avarii tagajärjel teelt välja sõitnud rekka. Maanteeäärse söögikoha parklasse saabus pidevalt uusi autosid, millest väljusid küünaldega inimesed ning pisarates noored seisid vaikides õnnetuspaigal. Teisel pool teed viisid pikad pidurdusjäljed teelt välja läbi kraavi sõitnud veoautoni. Selle lähedal seisis politseiauto ning puksiir, mis valmistus veokit ära vedama.

Küünalde kõrval seisnud kolm hukkunute sõpra ütlesid, et avariisse sattunud seltskond oli eile Haapsalus pidutsenud. «Ma arvan, et Madis oli joonud,» ütles sündmuspaigal seisnud hukkunute sõber. «Ma nägin neid Kaubamaja ees. Seal kutsusid nad mind auto peale. Ma ei läinud kaasa ning läksin koju ja nüüd hommikul sain teada, et nad olid avarii teinud.» Noormees osutas teisel pool teeääres asuva söögikoha poole ja ütles, et seltskond tuli sealt ning ilmselt käisid nad alkoholi juurde ostmas.

24 tundi avatud söögikoha ees seisis tütarlaps, kes silmitses õnnetuspaika. «Madis oli joonud,» ütles ta nuttu tagasi hoides. «Nad olid Haapsalus pubi ees joonud. Madis oli veel viina võtnud.» Neiu oli kuulnud ka jutte, et üks noormees suri kiirabiautos teel haiglasse ning juhi kõrval istunud tütarlaps haiglas. Politsei sõnul on aga 15-aastane tüdruk siiski elus.

Noored olid pidutsenud eile Haapsalus asuva Aafrika pubi ees. Täna pärastlõunal pubi ees suitsetanud noormehed ütlesid, et on kuulnud erinevaid kuulujutte õnnetusest, kuid nende sõnul räägitakse sellest suhteliselt vähe. Mõlemad teadsid hukkunuid tuttavate kaudud ning oletasid samuti, et seltskond oli alkoholi tarbinud.

Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnul oli autojuht ööl vastu tänast kella 02.00 ja 05.00 vahel kahel korral oma sõidustiili tõttu politsei poolt peatatud. Mõlemal korral oli ta kaine ning viibis sõidukis üksi. Politseile pole veel aga teada, mis juhtus pärast kella 05.00 ning enne avariid.

Sõidukit juhtinud Madis oli Läänemaal tuntud rallisõitja. Ta oli teisipäeval Facebookis jaganud pilti, millel oli politseinik kiirusmõõdikuga ning kiri «Iseenda matustele pole vaja kiirustada! See on su elu suurim viga ja tegu, mida sinu lähedased ei andesta.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles