Jaapanit raputas maavärin

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanit tabanud maavärinat oli tunda ka avariilises Fukushima tuumajaamas.
Jaapanit tabanud maavärinat oli tunda ka avariilises Fukushima tuumajaamas. Foto: SCANPIX

Jaapanit tabas täna maavärin magnituudiga 5,5, mis esialgsetel andmetel ühtegi inimelu ei nõudnud ega tekitanud ka märkimisväärseid purustusi.

Kohaliku aja järgi hommikul kella poole kaheksa (Eesti aja järgi kell pool üks öösel) paiku riiki tabanud maavärina epitsenter asus Ibaraki prefektuuris ning hüpotsenter 59 kilomeetri sügavusel, vahendas uudisteagentuur AFP.

Maavärinat oli tunda ka 2011. aasta märtsis riiki tabanud kõigi aegade tugevaimas maavärinas kannatada saanud avariilises Fukushima tuumajaamas, kuid jaama operaatorfirma teatel lisaprobleeme see ei tekitanud.

Maavärinat oli tunda umbes 30 sekundi jooksul, kusjuures värisesid hooned ka Tokyos. Turvalisuse huvides peatusid ajutiselt ka kiirrongid.

Jaapan on maavärinatega harjunud ja rajanud kogu infrastruktuuri neid silmas pidades ning tõuge, mis põhjustaks vaesemas riigis laialdase katastroofi, möödub seal tavaliselt suuremate kahjudeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles