Gaasijuhtme ehitus mõjutab Soome lahel väikelaevade liiklust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemere põhja kavandatava Nord Streami gaasitorustiku detailid.
Läänemere põhja kavandatava Nord Streami gaasitorustiku detailid. Foto: Reuters / Scanpix

Alanud navigatsioonihooajal soovitab politsei- ja piirivalveamet Soome lahel liiklevatel väikelaevnikel jälgida tavapäraste ohutusnõuetele lisaks ka Nord Streami gaasijuhtme ehitustöödega seotud infot, et vältida töödetsooni sattumist.

Politsei- ja piirivalveameti mereoperatsioonide büroo juhi Harry Kattai sõnul puudutab probleem eelkõige väikelaevnikke, kes ei jälgi pidevalt raadioeetrit ning võivad seetõttu ehitustöid juhtiva laeva korraldusi või navigatsioonihoiatusi lihtsalt mitte märgata.

«Uudishimust või teadmatusest tööde tsooni sisenemisel võivad olla väga ohtlikud tagajärjed, kuna gaasijuhtme ehituseks tehakse ka lõhkamistöid,» ütles Kattai.

Kattai soovitab väikelaeva juhtidel enne planeeritavat Soome lahe või Läänemere ületamist kontrollida viimast informatsiooni ehitustööde kohta, jälgida navigatsioonihoiatusi ning võimalusel vältida liiklemist ehitustööde läheduses.

Gaasijuhtme ehitustöödel teostatakse praegusel momendil veealuseid lõhkamistöid. Torujuhtme paigaldustööd algavad Soome lahel juunikuus ning toimuvad Soome majandusvööndis eraldi etappidena.

Lisainfot ehitustööde asukoha ja seal läheduses liiklemise kohta saab politsei- ja piirivalveameti merevalvekeskuse infonumbrilt 619 1224.

Lisaks on informatsiooni võimalik saada ka veeteede ameti laevaliikluse korraldamise osakonnast telefonil 620 5760 ning Helsingi merepääste allkeskuse numbrilt +358 371 872 6900.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles