Rootsis läks neonatside marsil kähmlusteks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud.
Rootsi politseinikud. Foto: SCANPIX

Rootsi neonatsistliku rühmituse laupäevaõhtusel meeleavaldusel Stockholmi kesklinnas läks vastasleeri ja politseinikega kähmluseks, vahendasid Rootsi Raadio ja uudisteportaal The Local.

Ligikaudu 80 Rootsi Vastupanuliikumise (Svenska motståndsrörelsen) liiget avaldasid meelt Kreeka paremäärmusliku erakonna Kuldne Koidik toetuseks.

Neonatsid jäid aga oma arvult tunduvalt alla demokraatia toetuseks kogunenud vastumeeleavaldajatele, keda politsei hinnangul oli 450.

Järgnenud kaoses, kus ajalehe Expressen teatel lasti ilutulestikurakette ning loobiti pudeleid ja signaalrakette, sai kergeid vigastusi pudeliga vastu pead saanud kõrvalseisjast naisterahvas. Peapõrutusega toimetati haiglasse ka üks meessoost neonats, teatas ajaleht Aftonbladet.

Kreeka paremäärmuslaste toetuseks korraldatud protestiüritus langes samale päevale 75 aasta möödumisega kurikuulsast juudivastasest Kristallöö pogrommist Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles