Bo Xilai poolehoidja asutas Hiinas uue partei

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bo Xilai kohtus.
Bo Xilai kohtus. Foto: SCANPIX

Hiina eluks ajaks vangi mõistetud endise tipp-poliitiku Bo Xilai toetaja teatas täna, et on asutanud koos kaheteistkümne mõttekaaslasega uue partei ja nimetanud Bo selle esimeheks.

Pekingis elav õppejõud Wang Zheng teatas, et lõi partei läinud nädala kolmapäeval, kuid ei täpsustanud selle koosseisu.

Naise sõnas vaid, et «[uuel parteil] on rohkem liikmeid kui viibis inimesi kommunistliku partei esimesel kongressil». Hiina Kommunistlik Partei asutati 1921. aastal ning selle esimesel kongressil oli kohal kaksteist inimest.

Bo mõisteti 22. septembril süüdi korruptsioonis ja võimu kuritarvitamises. Teda süüdistati altkäemaksu võtmises, omastamises ja poliitilise võimu kuritarvitamises, et kaitsta oma naist ja mätsida kinni briti ärimehe Neil Heywoodi mõrv 2011. aastal.

Bo eitab kõiki süüdistusi.

Endine Chongqingi linna parteijuht kuulus 2012. aastani ainuvalitseva kompartei 25-liikmelisse poliitbüroosse ja oli üle aastate kõrgeim ametnik, kelle üle Hiinas kohut peeti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles