Eesti tippkollektiivid vaimustasid New Yorgi publikut

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ja Eesti Filharmoonia Kammerkoori kontserdiproovist Avery Fischer Hallis.
Hetk Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ja Eesti Filharmoonia Kammerkoori kontserdiproovist Avery Fischer Hallis. Foto: ERSO

USA-s turneel viibivad Eesti Riiklik Sümfooniaorkester ning Eesti Filharmoonia Kammerkoor andsid eile õhtul maestro Neeme Järvi juhatusel menuka kontserdi Suure Õuna südames - maailma ühes hinnatumas kontserdisaalis, Lincoln Centeri Avery Fisher Hallis tuli esmakordselt New Yorgis ettekandele Arvo Pärdi «In Principio».

Kontserdikavva kuulusid Veljo Tormise Avamäng nr 2, Arvo Pärdi «In principio» ja «Da pacem Domine», Mozarti «Ave verum corpus»ning Sibeliuse viies sümfoonia. Kontserdi esimese poole lõpus läks kordamisele Mozarti «Ave verum corpus», teise poole lisalooks esitati Sibeliuse «Andante festivo».

«Orkester on suurepäraselt mänginud, meil on olnud haruldased saalid ja suurepärane vastuvõtt. Pole kahtlust, et ERSO kuulub maailmaklassi,» sõnas ERSO peadirigent Neeme Järvi.  «Olen New Yorgi südames küll palju juhatanud New Yorgi Filharmoonikuid, aga ma olen uhke, et olen praegu siin Eesti orkestriga. See tekitab hoopis teistsuguse elevuse,» rääkis ta.

Ülesastumine Manhattani prestižikas kontserdipaigas on ERSO-le kolm nädalat kestva turnee üheksas, EFK-le ligi kahenädalase turnee esimene kontsert. Publik on Eesti rahvusorkestri hästi vastu võtnud ja kriitikute hinnangud  olnud suurepärased. Korduvalt on esile tõstetud orkestri eriliselt kaunist keelpillikõla ja tavapäraseks on saanud, et kontserdi lõpus esitatakse kaks lisapala. «Eesti  sümfooniaorkester  liigutab helimägesid,» kirjutas Los Angeles Times.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles