Olukorrast riigis: Reformierakonna rong riigikogu valimisteks on päästmatult läinud?

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip ja Jürgen Ligi.
Andrus Ansip ja Jürgen Ligi. Foto: Mihkel Maripuu

Andrus Ansipi ja Jürgen Ligi allergilised reaktsioonid avalikule kriitikale vähendavad veelgi Reformierakonna toetust ning toovad kaasa põrumise riigikogu valimistel, leidis ajakirjanik Anvar Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

Anvar Samost ja Kalle Muuli analüüsisid pühapäeval reaktsioone riigikontrolli aastaraportile, milles esitatud järeldusi nimetasid Ansip ja Ligi valeks ning pahatahtlikeks.  

«See on selge sümptom sellest, et inimesed on võimust väsinud, täiesti kinni jooksnud ja ei suuda enam ühelegi probleemile muud lahendust leida kui hädakisa või süüdistamine,» leidis Muuli.

Samost nägi reaktsiooni taga teisi põhjuseid. «Pahameel ei ole ilmselt tingitud sellest, et seal aruandes oleks tegelikult midagi valesti, vaid sellest, et riigikontroll tuleb ja julgeb öelda midagi asjades, mis peaks (ministrite meelest – O.K.) kuuluma puhtalt Andrus Ansipi või siis ka Jürgen Ligi kommenteerimisvaldkonda,» ütles Samost. «Selle teesi pealisehitus on see, et «meie oleme asendamatud ja eksimatud».»

«Miks see problemaatiline on - sest see on Reformierakonnale valimiste osas väga kahjulik ja me kindlasti näeme seda riigikogu valimistel 2015. aasta märtsikuus. Tegelikult ma arvan, et see rong on juba päästmatult läinud, siin midagi väga teha ei ole.»

Samosti hinnangul oleks sellel negatiivne mõju tervele Eestile, sest Reformierakonna vilets tulemus parlamendivalimistel diskrediteeriks kõiki institutsioone, mida erakonna liikmed praegu juhivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles