UNICEF kogub Filipiinidel kannatanud perede jaoks annetusi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiine räsinud taifuun mõjutab enam kui 4 miljoni inimese elu
Filipiine räsinud taifuun mõjutab enam kui 4 miljoni inimese elu Foto: UNICEF

ÜRO Lastefond UNICEF saatis taifuuni üle elanud Filipiinide katastroofipiirkonda oma spetsialistid, samuti laste esmavajadusteks abisaadetisi. Samuti alustati annetuste kogumise kampaaniat, et kiires korras aidata taifuunis kannatanud peresid ja lapsi toidu, telkide, magamisasemete, koolitarvete, ravimite ja kõige muu vajalikuga.

Arvatavasti ajaloo suurim taifuun Haiyan on purustanud terveid rannikuäärseid linnu Filipiinide 36 provintsis ja ligi 80 protsenti Leyte provintsist. Esialgsetel andmetel on hukkunuid juba üle 10 000 inimese, looduskatastroof on rängalt mõjutanud rohkem kui 4 miljoni inimese elu. 

«Tänane maailm on väga sõltuv sellest, kuidas läheb mõne riigi majandusel maakera teisel poolel. Samuti mõjutab kõik riike praegu Filipiinidel toimuv. Usume, et Eesti annab ka seekord oma võimetekohase panuse,» ütles Unicef Eesti esindaja Toomas Palu.

«Eesti inimesed ei ole sugugi ükskõiksed, sest näiteks Aasias möllanud tsunaami ja Pakistani maavärina korral annetati ühe nädalaga ligi 500 000 krooni ja samapalju ka Haiti maavärina puhul,» märkis Palu.

Hädaolukorraks on UNICEFil olemas üle maailma oma abilaod, kus kõik vajalik olemas ja sisuliselt juba järgmisel päeval peale katastroofi jõuavad kohale esimesed abisaadetised. «Võib öelda, et täna tehtud annetus on kohal juba hiljemalt homme,» lausus Palu.

UNICEF Eesti Rahvuskomitee annetuskontod (märksõnaga: TAIFUUN)
Swedbank: 221049382034
SEB Pank: 10052039502009
Banske Bank: 332029950003

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles