29 kooli kaotab raamatupidaja ametikoha

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valitsus kiitis täna heaks eelnõu, mille kohaselt viiakse 2010. aasta riigieelarves riigikoolide realt 3 027 900 krooni haridus- ja teadusministeeriumi eelarvereale riigikoolidele raamatupidamise teenuse osutamisega seotud tegevuskuludeks.


Sel aastal käivitunud tugiteenuste ühendamise projektiga viiakse kõik riigiasutused aastaks 2012 üle ühisele finantsarvestuse ning personali- ja palgaarvestuse tarkvarale ning toimemudelile.

Kuna haridus- ja teadusministeeriumi haldusalas on arvestatav arv asutusi ja koole, peab ministeerium otstarbekaks raamatupidamise järk-järgulist tsentraliseerimist asutuste gruppide lõikes. Riigigümnaasiumide ja riigiinternaatkoolide raamatupidamine viiakse üle ministeeriumis loodavasse raamatupidamiskeskusesse 1. juulist 2010.

Haridusminister Tõnis Lukas rääkis valitsuse pressikonverentsil, et tugiteenuste ühendamist alustatakse riigi üldhariduskoolidest. «29 õppeasutust üle riigi, kellel praegu on raamatupidaja ametikoht, kaotavad selle ametikoha,» ütles Lukas.

Asemele luuakse Tartus raamatupidamise büroo 14 ametikohaga. Ministri kinnitusel ei ole aga ametikohtade arv siinkohal kõige tähtsam. «Oluline on see, et need alused on kõigil ühesugused ja kui me selle tsentraliseerimise üldhariduskoolide puhul ära teeme, siis läheme edasi kutsekoolideni, riigi teadusasutusteni ja saame kõik viia ühtsele tarkvarabaasile,» rääkis Lukas.

Veel ütles ta, et oluline on ka esimesest käigust saadavad kogemused, kuna praegu on haridussüsteemi palga- ja raamatupidamise arvestus olnud küllaltki harali.

«Nii rahaline kokkuhoid kui peamiselt kõrge kvaliteet on meie eesmärk ja täna astusime päris pika sammu selle poole,» lisas Lukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles