Ruhnus jäi halva ilma tõttu vallavanem valimata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu
Ruhnu Foto: Maa-ameti ortofoto

Ruhnu vallavolikogu esmaspäeval kell 14 algama pidanud istung jäi ära, kuna halbade ilmastikuolude tõttu ei saanud lennuk Pärnust Ruhnu lennata, kirjutab Saarte Hääl.

Värskelt valitud volikogu esimees Mati Raal selgitas, et kuigi istungi oleks võinud läbi viia ka aseesimees, ei pidanud volinikud seda otstarbekaks, sest arutusel olid valla elus olulised küsimused, nagu vallavanema ja -valitsuse liikmete kinnitamine ning revisjonikomisjoni valimine.

«Istusin kella poole kümnest kaheni Pärnu lennuväljal ja lõpuks selgus, et lendu Ruhnu ikkagi ei toimu,» ütles Raal. Tema sõnul lubati lendu teisipäeva hommikuks, aga seaduse järgi tuleb istungist volikoguliikmetele teatada neli päeva ette. «Seega lükkub istung edasi teadmata ajaks. Tuleb see reedel või mõnel teisel päeval, peame veel arutama,» sõnas volikogu esimees.

Seda, et vallavanemaks saab keegi teine peale Aare Sünteri, volikogu juht oma sõnul ei usu. «Meil ei ole klassikalises mõttes koalitsiooni ja opositsiooni,» väitis Raal vastuseks küsimusele, kelle poolt hääletab üksikkandidaat Heiki Kukk. Raal ei näe midagi halba Sünteri jätkamises, aga seda vaid juhul, kui vallavanem koostab oma meeskonna inimestest, kes sobivad ka valimisliidule Ruhnu. «Ruhnu vallavanema koht ei ole päris selline, et astud üle ukse ja oledki vallavanem. See eeldab kogu elukorralduse ümberkorraldamist. Lisaks ei tunne väljast tulija kohalikke olusid ja kohalikud peavad teda tundma õppima,» rääkis Raal. «Eesmärk on koostöö. Vaenu me õhutada ei taha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles