Poola suursaadik peab Moskvale natsionalistide marsi tõttu aru andma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud kustutavad tuld Varssavis, kus iseseisvuspäeva tähistamise ajal puhkesid natsionalistide rahutused.
Politseinikud kustutavad tuld Varssavis, kus iseseisvuspäeva tähistamise ajal puhkesid natsionalistide rahutused. Foto: SCANPIX

Venemaa välisministeerium kutsus n-ö vaibale Poola Moskva suursaadiku  Wojciech Zajączkowski ja seda «seoses eilsete vägivallategudega Venemaa Varssavi saatkonna suhtes».

Ööl vastu tänast anti teada, et Moskva politsei tugevdas Presnenski rajoonis asuva Poola saatkonnahoone kaitset, vahendas lenta.ru.

Piki diplomaatilise esinduse perimeetrit seisavad automaatidega relvastatud politseinikud, samas läheduses patrullivad politseiautod.

Natsionalistid korraldasid eile õhtul Varssavis Sõltumatuse marsi, mille käigus süüdati põlema Vene saatkonna väravate juures asuv valveputka. Enne aktsiooni algust süüdati aga Venemaa lipp.
Lisaks sellele panid marsil osalejad Lunastaja väljakul (Plac Zbawiciela) põlema installatsiooni Vikerkaar, mida peetakse seksuaalvähemuste sümboliks.

Rahutuste käigus sai viga 19 inimest, nende seas seitse politseinikku. Korrakaitsejõud pidasid kinni enam kui 15 inimest.

Natsionalistid korraldavad oma marsi traditsiooniliselt Poola iseseisvuspäeval, mida tähistatakse 11. novembril. Ka varasematel aastatel on see lõppenud rahutustega ja politseinikega kähmlemisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles