Kabuli lähistel lõõmas täna ulatuslik narkolõke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Afgaani võimud hävitasid täna üle kümne tonni narkootikume ja tuhandeid alkoholipudeleid, tegemist on politsei viimase algatusega võitlemaks riigis uue hooga alanud oopiumikasvamisega.

Kabuli lähistele mägisele alale kogunesid täna valitsusametnikud, suursaadikud ja kõrged sõjaväelased, et vaadata, kuidas põlevad viimaste kuude jooksul smugeldajatelt äravõetud narkootikumid, kirjutas täna uudisteagentuur AFP.

Põlema pandi umbes 2000 kilogrammi oopiumi, 400 kilogrammi heroiini, 1200 kilogrammi morfiini, lisaks 10 000 kilogrammi hašišit ja tuhandeid pudeleid õlut ja teist tüüpi alkoholi.

Narkovastase võitlusega tegeleva asesiseministri Baz Mohammad Ahmadi sõnul põletati täna Kabulist ja selle ümbrusest viimase kümne kuu jooksul äravõetud narkootikume. See sündmus näitab meie suurenenud võimet narkovastaseks võitluseks, sõnas ta.

Afganistanis toodetakse üle 90 protsendi maailma oopiumist. Oopiumist eraldatakse morfiin, mille atsetüülimisel toodetakse heroiini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles