Kadunuks peetud Pussy Rioti liige viidi Siberisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Tolokonnikova.
Nadežda Tolokonnikova. Foto: SCANPIX

Punkbändi Pussy Riot vangistatud liige Nadežda Tolokonnikova, kelle kohta tema perel puudusid teated alates 22. oktoobrist, viidi Siberi vangilaagrisse.

Vene inimõigusvahemehe Vladimir Lukini sõnul viidi Tolokonnikova üle Krasnojarski krais asuvasse kinnipidamisasutusse, põhjendades seda asjaoluga, et kuigi Tolokonnikova ja tema lähedased elavad Moskvas, on naisel sissekirjutus samas krais asuvas Norilskis, vahendas uudisteagentuur AFP.  

Lukini lisas, et Mulluse Vladimir Putini vastase aktsiooni eest Moskva Lunastaja Kristuse kirikus kaheaastast vabadusekaotust kandev Tolokonnikova viibib tema enda soovil laagri meditsiiniosakonnas.

Tolokonnikova toimetati oktoobri lõpus Mordva kinnipidamisasutusest teise vanglasse, mille asukohta aga ei avalikustatud. Võimud põhjendasid Tolokonnikova üleviimist tema turvalisuse tagamisega.

23-aastane Tolokonnikova alustas ülemöödunud kuul näljastreiki, et juhtida sel moel tähelepanu Mordvas asuva paranduskoloonia väidetavalt orjastavatele tingimustele. Samuti väitis Tolokonnikova, et vanglaametnik on ähvardanud teda tappa.

Septembri lõpus vanglahaiglasse toimetatud Tolokonnikova viidi läinud kuu lõpus tagasi kinnipidamisasutusse ning ta teatas kavast alustada uuesti näljastreiki. Seejärel teataski vanglaamet kavast viia ta üle teise kinnipidamisasutusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles