Riisilao röövimisel Filipiinidel sai surma kaheksa inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud röövivad Taclobani lähistel asuvast toidulaost riisikotte.
Kohalikud röövivad Taclobani lähistel asuvast toidulaost riisikotte. Foto: SCANPIX

Filipiinidel muljuti surnuks kaheksa inimest, kui näljane rahvahulk ründas riiklikku riisiladu taifuunis hävinud Taclobani linna lähistel.

Riikliku toiduameti pressiesindaja Rex Estoperezi sõnul olid politseinikud ja sõdurid täiesti abitud, kui rahvas Leyte provintsis ladu röövis.

Estoperezi jutu järgi varises lao üks seintest kokku ja inimesed jäid sinna alla. Röövlid tassisid minema enam kui 100 000 riisikotti. «Üks kott kaalub 50 kilogrammi, seega pidi inimesi olema sama palju kui kotte. Meie personal ei saanud ilma eluga riskimata mitte midagi teha,» selgitas ta.

Estoperezi sõnul on samas regioonis ka teisi toiduladusid, kuid keeldus turvalisusele viidates nende asukohta avalikustamast.

Supertaifuun Haiyan tappis juba ainuüksi Taclobanis hinnanguliselt 10 000 inimest. Enam kui 500 000 inimest jäid kodutuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles