Purjus poiss üritas autoga politsei eest põgeneda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rakvere politseinikud tabasid esmaspäeva õhtul põgeneva sõiduauto, mille roolis oli joobes juhilubadeta 16-aastane noormees.

Liiklusjärelevalvet teinud politseinikud märkasid Kunda linna märgi juures ohutuledega seisvat sõiduautot Volkswagen Golf, millest eemaldus kaks noormeest, neist ühel kanister käes.

Politseinikel oli teadmine, et sõiduk hakkab liikuma Ida-Viru suunas. Rakvere politseijaoskonna välijuht Toivo Grünberg ütles, et Viru-Nigula asulasse sõitis Volkswagen lubatust palju suurema kiirusega. Ilmselt politseiautot märganud, vähendas juht kiirust ja jäi hetkeks teepeenrale seisma, seejärel andis aga gaasi ning asus eest ära sõitma.

Politseinikud sõitsid vilkuritega järele, kuid juht võttis suuna Aseri poole ega kavatsenudki peatuda. Abiväge kutsuti ka naabermaakonnast.

Lõpuks kaotas põgenev juht ühel metsateel auto üle kontrolli ja sõitis teelt välja põllule. Seejärel kargasid autost välja juba varem Kundas nähtud noormehed, kes üritasid põgeneda. Kõrvalistuja allus politseiniku käsule seisma jääda, kuid autojuht jooksis, kuni kukkus.

Politsei tuvastas juhil, 16-aastasel noormehel alkoholijoobe. Varasemalt pole tal politseiga kokkupuuteid olnud ja peale menetlustoiminguid viidi ta koju ning anti üle emale. Tema suhtes algatati väärteomenetlus liiklusseaduse erinevate sätete rikkumise eest.

Noormees ise tunnistas oma rikkumisi, kuid auto juhtimist õigustas ta iseseisva liiklusseaduse tundma õppimisega.

«Eest ära sõitmine on väga ohtlik tegu. Auto oli tehniliselt korrast ära ja liikus ühest teepeenrast teise. Õnneks oli öine aeg ja igasugune liikumine maanteel puudus,» rääkis Grünberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles