Kandideerimisdokumente võltsinud mees peab maksma trahvi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohus mõistis Lümanda vallavolinikule Kristjan Lüüdingile, kes võltsis kohalikel valimistel kandideerimisavaldust ja kandidaadi ankeeti, 240-eurose trahvi, millele lisandub sama suur sundraha, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Süüdistuse kohaselt võltsis varem kriminaalkorras karistatud Lüüding 9. septembril teise inimese allkirja ning koostas tema nimel kohalikel valimistel kandideerimise avalduse ja kandidaadi ankeedi. Päev hiljem esitas ta võltsitud dokumendid valimisliidu Lühis esindajatele, kes seejärel esitasid need valla valimiskomisjonile. Seega andis Lüüding valimisliidule võimaluse koguda kohalikel valimistel rohkem hääli, seisab süüdistuses.

Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja karistas sama valimisliidu nimekirjas kandideerinud ning 14 häälega Lümanda volikokku pääsenud meest 240-eurose trahviga, millele lisaks peab ta maksma sama suure sundraha. Kohtuotsus pole veel jõustunud ja selle saab vaidlustada ringkonnakohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles