Tallinna linnaühendus toetab Rahvaliidu ühinemist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliit.
Rahvaliit. Foto: : kollaaž Katri Karing

Rahvaliidu Tallinna linnaühendus otsustas neljapäeval toetada ühinemist Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE).


Tallinna linnaühenduse esimees Lauri Läänemets ütles Postimees.ee'le, et hääletusel osales 48 delegaati. SDEga ühinemise vastu hääletas 18 ja poolt 30 delegaati.

Läänemetsa sõnul keskenduti pikale veninud konverentsil just ühinemise sisulisele poolele. «Muret valmistas see, et kui erakonna juhataja poolt püstitati ettepanek, milline see liitumine välja võiks näha, siis nende poolt, kes arvasid, et Rahvaliit peaks teistmoodi jätkama, kui SDEga liituma, tuli ainult kriitikat ja lahendusi ei pakutud,» sõnas Läänemets.

Kell 18 alanud konverents kestis kella 23ni.

Täna toimunud viiest erakorralisest konverentsist selgus, et Rahvaliidu ühinemist Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga toetavad Raplamaa ning Pärnumaa. Sotsidega ühinemise vastu hääletasid Jõgevamaa ning Viljandimaa rahvaliitlased.

Varasemalt on oma seisukoha ühinemise osas teatanud Lääne-Virumaa MKÜ ja Saaremaa, kes olid ühinemise poolt ning Valgamaa, kes oli ühinemise vastu.

Homme arutavad erakondade ühinemist Rahvaliidu Tartu linna- ja maakonnaühendus.

Seega saab enne Rahvaliidu laupäevast volikogu istungit teada 10 ühenduse seisukoha 18st.

Kuid piirkonnakonverentsid jätkuvad ka pärast volikogu. Läänemaa rahvaliitlased kogunevad pühapäeval, Järvamaa omad esmaspäeval ja Põlvamaa omad teisipäeval.

Võru maakonnaühendus ütleb oma seisukoha välja 13. mail ja Ida-Virumaa ühendus 16. mail.

Erakond koguneb erakorralisele üldkogule sotsidega ühinemist või üksi jätkamist otsustama 23. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles