Iva firmaautode soodustuse säilimisest: see ei ole kuhugi kadunud raha

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva.
Kaia Iva. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kuigi valitsus otsustas praegu loobuda ideest, mille eesmärk oli suures ulatuses kaotada firmaautodele kehtiv käibemaksusoodustus, kinnitavad mõlemad koalitsioonierakonnad, et see teema võetakse arutluse alla uuesti järgmisel aastal.

«Väide, et autode teema visati prügikasti ja sellega rohkem ei tegeleta, ei vasta tõele, praegu oli küsimus ainult selles, et nende eelnõude menetlemine lükkub edasi ja neid ei tehta eelarvelugemise teise ja kolmanda lugemise vahel kiirkorras ära, vaid kohe ja algselt öeldi välja, et me läheme selle teemaga jaanuaris edasi ja kindlasti arutame, see ei ole kuhugi kadunud raha,» kinnitas Kaia Iva (IRL) ETV saates «Foorum».

Ta lisas, et enne peab olema asjas selgus, kuidas see soodustuse kaotamine tööle hakkab.

Reformierakonna liige Remo Holsmer kinnitas, et firmaautode soodustuse kaotamise eelnõude juurde tullakse põhjalikumalt tagasi järgmisel aastal. Planeeritud maksumuudatus kosutanuks riigieelarvet 24 miljoni euroga, Holsmer tõdes, et raha leidmine eelarvesse ei ole lihtne, kuid sellega tegeletakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles