Kaur Kender toob endaga Sirpi kaasa kolm uut töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Õnnepalu.
Tõnu Õnnepalu. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana tööd alustav kirjanik Kaur Kender toob endaga toimetusse kaasa kolm uut töötajat - kirjanduskriitik Martin Luiga, muusik Robert Kurvitsa ja kirjanik Tõnu Õnnepalu.

Kaks kultuurilehe praegust töötajat - filmitoimetaja Tarmo Teder ja kirjandustoimetaja Doris Kareva koondatakse.

«Ühe koondamisteate esitasin ma Tarmo Tederile ja teise Doris Karevale,» ütles sihtasutuse Kultuurileht esimees Toomas Väljataga neljapäeval BNSile. Ta kinnitas, et Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana tööd alustav Kaur Kender tuleb kultuurilehte koos oma kaastöötajatega.

«Kuna toimetusel on teatud piirid, siis tuli toimetuse töö seetõttu ümber korraldada. See tõigi endaga kaasa koondamised,» rääkis Väljataga.

Konkurss kultuurilehe Sirp peatoimetaja kohale kukkus läbi, sest senine peatoimetaja Kaarel Tarand võttis oma kandidatuuri tagasi ning valikukomisjon ei leidnud ka ülejäänud kolme kandidaadi seast sobivat.

Kaarel Tarand lahkus novembri alguses ajalehe peatoimetaja kohalt ning ajutiselt asus Sirpi juhtima lehe tegevtoimetaja Lea Larin, kes on varem olnud Eesti Päevalehe peatoimetaja.

SA Kultuurileht kuulutas augustis välja konkursi ajalehe Sirp peatoimetaja ametikoha täitmiseks järgmiseks viieks aastaks alates käesoleva aasta 5. detsembrist.

42-aastane Kaur Kender on eesti kirjanik, tõlkija ja ettevõtja. Temalt on ilmunud romaanid «Iseseisvuspäev» (1998), «Yuppiejumal» (1999), «Ebanormaalne» (2000), «Läbi rahulike silmade» (2001), «Check Out» (2001), «Pangapettus» (2002), «Kuidas saada isaks» (2003), koostöös pankur Rain Lõhmusega «Raha» (2002) ja «Comeback» (2010).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles