Endine Saksa president astub korruptsioonis süüdistatuna kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähem kui kaks aastat president olnud Christian Wulff astub täna kohtu ette.
Vähem kui kaks aastat president olnud Christian Wulff astub täna kohtu ette. Foto: SCANPIX

Saksamaal algab täna kohus möödunud aastal korruptsiooniskandaali tõttu ameti maha pannud presidendi Christian Wulffi üle, keda süüdistatakse ametiajal teenete vastuvõtmises.


Wulff (54) oli Saksamaa kõigi aegade noorim president ja jõudis selles suuresti tseremoniaalses ametis olla vähem kui kaks aastat. Temast saab esimene endine Saksa riigipea, kel tuleb kohtus süüdistustele vastata.

Wulff astus tagasi 2012. aasta veebruaris, sest prokurörid nõudsid, et parlament tühistaks tema puutumatuse, mille järel oleks võimalik tema suhtes alustada ametlikku juurdlust seoses kahtlustusega, et ta lasi filmiprodutsendist sõbral oma puhkuse ajal hotelliarved tasuda.

Filmiprodutsent David Groenewoldi süüdistatakse seoses Wulffi ja tema naise rohkem kui 500 euro suuruse hotelliarve tasumisega 2008. aasta Oktoberfesti ajal Münchenis pistiseandmises eesmärgiga saada toetust oma filmiprojektile.

Wulff on väitnud, et ei pannud sõbra teenet esialgu tähele, kuid maksis arve talle hiljem sularahas kinni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles