Kuritegude arv on neli protsenti vähenenud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

2013. aasta kümne kuuga registreeriti 33 096 kuritegu, mida on 1558 ehk nelja protsendi võrra vähem kui aasta varem samal ajal.

Kuritegevuse baromeetri andmetel on kõige levinum ehk varavastane kuritegevus vähenenud 9 protsenti, sealhulgas varguste arv 12 protsenti, kuid suurenenud on röövimiste arv (kasv 9 protsenti).

Kelmusi on registreeritud 27 protsendi võrra rohkem, kusjuures kasv on kestnud peaaegu terve aasta. Väga tihti on tegu mobiilioperaatorilt telefoni väljapetmisega ja internetipettusega, näiteks jäetakse ostjale kaup kätte toimetamata. Tuleb siiski silmas pidada, et nende kuritegude registreerimine vähenes järsult 2011. aastal ning neid on ka praegu vähem kui 2009. ja 2010. aastal.

Isikuvastaste kuritegude arv on 5 protsendi võrra suurenenud. Põhjus on siin nagu mitme eelmise kuu puhulgi esmajoones see, et politsei on hakanud rohkem tähelepanu pöörama kehalise väärkohtlemise kuritegudele, mida on kümne kuuga registreeritud 4611 (kasv 6 protsenti). See on ülekaalukalt kõige sagedasem isikuvastane kuritegu (ligi 80 protsenti kõigist isikuvastastest kuritegudest).

Raskeid isikuvastaseid kuritegusid on registreeritud 49 (40 tapmist ja 9 mõrva) ehk 19 võrra vähem kui eelmisel aastal sama ajaga.

2013. aasta registreeritud kuritegevuse ülevaatega saab tutvuda aadressil .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles