Peaminister Ansip alustab Afganistani-visiiti riigi lõunaosast

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani lipp Kandahari sõjaväebaasis.
Afganistani lipp Kandahari sõjaväebaasis. Foto: Evelyn Kaldoja

Täna varahommikul jõudis peaminister Andrus Ansip Afganistani. Kuigi tema Frankfurdist saabunud lennuk maandus Kabulis, veedab peaminister oma reisi avapäevad siiski hoopis Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis, kus parajasti lõpetab teenistust Eesti kompanii Estcoy-9 ja alustab järgmine rotatsioon Estcoy-10.

Helmandi pealinnas Lashkar Gah's saab Ansip kokku Eesti tervishoiueksperdi Anu Raismaga, kes korraldab kogu selle provintsi meditsiinisüsteemi ülesehitust, ning ka sinna läkitatud Eesti politseieksperdiga.

Camp Bastionis kohtub peaminister nii juba kojuminekut ootava osaga Estcoy-9st kui ka vaatab, kuidas harjutab Estcoy-10, kes vahetab tuleval nädalal patrullbaas Wahidis välja praegu veel seal oleva osa Estcoy-9st.

Kabulis saab Ansip kokku Afganistani presidendi Hamid Karzai, hiljuti Leedu välisministri kohalt ELi Afganistani eriesindajaks tõusnud Vygaudas Ušackase, ÜRO eriesindaja Staffan di Mistura, Rahvusvaheliste Julgeolekuabijõudude (ISAFi) asekomandöri kindral Nick Parkeri ja NATO tsiviilesindaja Mark Sedwilliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles