Kadunud ajateenija leiti oma kodust

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad. Illustratiivne foto.
Ajateenijad. Illustratiivne foto. Foto: Sille Annuk

Politsei pidas täna õhtupoolikul oma kodus kinni väliharjutusel kaduma läinud ajateenija reamees Jaan Pikhofi.

Reamees Pikhof jäi kadunuks Kalevi jalaväepataljoni orienteerumisharjutuse käigus. Teda otsisid enam kui ühe ööpäeva jooksul 1. Jalaväebrigaadi Kalevi pataljoni ja Scoutspataljoni kaitseväelased, õhuväe helikopter ja politsei koos koertega, kokku üle 500 inimese.

Politsei annab noormehe üle kaitseväele, juhtumit menetleb sõjaväepolitsei.

Kaitseväe pressijaoskonna ülema kaptenmajor Ingrid Mühlingi sõnul otsitakse veel ajateenijal kadumise hetkel kaasas olnud relva.

Ida prefektuuri pressiesindaja ütles, et noormehe otsimisega tegeles Rakvere politseijaoskond ning tema leidmiseni viis kriminaalpolitseinike töö. Kadunud relva puudutava info selgitab välja sõjaväepolitsei. «Kuna sündmusega hakkab edasi tegelema sõjaväepolitsei, siis sõjaväepolitsei selgitab välja, kus relv oli ja nii edasi,» ütles pressiesindaja.

Enne mehe leidmist avastati täna tema vormirõivaste tükid. «On leitud tema nii-öelda vormi elemente tee lähedusest,» ütles Mühling. «Pataljoni ülem ütles, et see viitab sellele, et ta vahetas riideid ja liikus edasi.»

Oktoobris teenistust alustanud Pikhof on sündinud 1990. aastal. Kadumise ajal oli seljas kaitseväe välivorm ning kaasas automaat Galil AR ilma laskemoonata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles