Budapest keelas kodututel avalikus ruumis magamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seaduse vastu meelt avaldanud aktivistid korraldasid linnavalitsuse koosolekusaalis istumisprotesti.
Seaduse vastu meelt avaldanud aktivistid korraldasid linnavalitsuse koosolekusaalis istumisprotesti. Foto: SCANPIX

Budapesti linnavalitsus võttis eile protestidest hoolimata vastu seaduse, mis keelab kodututel paljudes avalikes kohtades magamise.

Ungari pealinna linnavalitsus otsustas keelata kodututele magamise mänguväljakutel, koolide läheduses, Ida-Budapesti rahvapargis ja veel mitmetest linnaosavalitsuste määratud paikades.

Eelnõu pooldasid valitsev parempoolme Fidesz, selle kristlik-demokraatlikud liitlased ja marurahvuslik Jobbik, vastu hääletasid sotsialistid ja vasakerakond Dialoog Ungari heaks.

Kodutute eest võitleva liikumise «Linn on kõigile» eestvedajad koraldasid hommikul linnavalitsuse hoones meeleavalduse - istumisprotesti koosolekusaalis. Selle tulemusel lükkas linnapea Istvan Tarlos kohtumise mõned tunnid edasi.

Tarlos kinnitas Ungari uudisteagentuurile MTI, et meeleavaldus oli poliitiliselt motiveeritud ning näitas toimuvat vales valguses.

Keelu võimaldas vastu võtta märtsikuine põhiseadusmuudatus, mis lubab omavalitsustel kodutud julgeoleku, tervishoiu või muudel põhjustel avalikust ruumist välja tõrjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles