Poola saatkonna ründajad saadeti vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teise Venemaa meeleavaldus Poola saatkonna ees.
Teise Venemaa meeleavaldus Poola saatkonna ees. Foto: SCANPIX

Moskva võimud määrasid pisihuligaansuse eest 15-päevase vangistuse kolmele venelasele, kes loopisid suitsupomme Poola saatkonna territooriumile.


30-aastane süüalune Konstantin Makarov teatas, et tema ja ta kaaslaste kolmapäevahommikune tegevus oli sümmeetriline vastus Vene saatkonna ründamisele Varssavis, mille panid oma iseseisvuspäeva marsi käigus toime poola paremäärmuslased.

15 päevaks trellide taha saadetud kolmik on seotud äärmusvasakpoolse rühmitusega Teine Venemaa. Selle registreerimata partei rajajaks on keelustatud Natsionaalbolševistliku partei liider Eduard Limonov.

Lisaks saatkonna ründamisele kandis rühmitus oma kolmapäevase aktsiooni ajal ka plakatit kirjaga «Venemaa Varssavist Port Arturini».

Poola võimud on ühele Varssavis Vene saatkonda rünnanud mehele esitanud süüdistuse võõra omandi kahjustamises. Kamil Z. Nimeline süüalune pole süüdistust omaks võtnud ja keeldub politsei küsimustele vastamast.

Seoses esmaspäevase Varssavi-rünnakuga on vahi alla võetud 74 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles