Haapsalu avarii segaste asjaolude selgitamiseks kuulatakse üle ka politseinikke

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avariipaik Haapsalu lähistel
Avariipaik Haapsalu lähistel Foto: Liis Treimann

Haapsalu traagilise avarii segaste asjaolude selgitamiseks kuulavad menetlejad tunnistajatena üle ka politseiametnikke.

«Menetluse käigus selgitatakse välja ka õnnetuse soodusasjaolud. Selleks on vaja üle kuulata erinevaid tunnistajaid, sealhulgas politseiametnikke,» ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Kukk Postimehele.

Politsei on meedias avaldanud, et pidas möödunud nädalal Haapsalus nelja hukkunuga avarii põhjustanud Madis Kruusma autot enne õnnetust kahel korral kinni, kontrollides ka autojuhi joovet. Politsei kinnitusel oli ühel korral autoroolis keegi teine, teisel korral aga autoomanik ise, joovet ei tuvastatud. Madis Kruusma sõber väitis aga eile Õhtulehe, et õnnetusele eelneval ööl oli roolis hoopis tema ja autot tol ööl politsei üldse kinni ei pidanudki. «Politsei ei pidanud sellel ööl seda BMWd kinni, Madis istus kõrvalistmel ja tarbis alkoholi.»

«Tunnistajate ülekuulamistel antud ütlusi võrreldakse omavahel ja saadakse tervikpilt, mille alusel hinnang anda,» lisas ta, täpsustamata, kas meediale oma versioonist rääkinud noormees on politseisse pöördunud või mitte.

«Menetluse käigus kogutud ütlusi enne menetluse lõppu me ei väljasta,» märkis Kukk. Samuti ei pidanud politsei võimalikuks enama info väljastamist traagilise öö kohta.

Ekspertiis tuvastas traagilise liiklusõnnetuse põhjustanud Kruusmal keskmise joobe ehk 2,2 promilli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles