Naabrinaise tapnud mees peab 16 aastat trellide taga veetma

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Viru maakohus mõistis täna süüdi mehe, kes süüdistuse järgi tappis tunamullu märtsis eaka naabrinaise, kes keeldus mehele raha andmast.

Viru maakohus mõistis Vladimir Udini (51) süüdi teise inimese tapmises omakasu motiivil ning mõistis talle karistuseks 16 aastat vangistust.

Karistuse kandmise alguseks loetakse 2011. aasta 27. märtsi, teatas kohus.

Kohus mõistis sama otsusega teise inimese tapmises piinaval ja julmal viisil õigeks Nelja Vaštšuki (47).

Kohus leidis, et Udini tegu tuleb kvalifitseerida teise inimese tapmisena omakasu motiivil. Kohtus ei leidnud tõendamist, et kannatanu oli tapetud piinaval ja julmal viisil.

Kohus leidis, et Vaštšuk kuulub talle esitatud süüdistuses õigeksmõistmisele tema poolt kuriteo toimepanemise tõendamatuse tõttu.

51-aastast Vladimiri Udinit ja 47-aastast Nelja Vaštšuki süüdistati selles, et nad peksid 2011. aasta 26. märtsil surnuks oma naabrinaise. Süüdistuse järgi leidis sündmus aset Kohtla-Järvel asuvas korteris, kus süüdistavad peksid omakasu eesmärgil surnuks 81-aastase naabrinaise, kes keeldus neile raha andmast.

Kohtueelse menetluse lõppedes said mõlemad süüdistuse inimese tapmises piinaval ja julmal viisil ning omakasu motiivil, s.o. kuriteos, mis on ettenähtud KarS § 114 järgi.

Kriminaalasja arutati teist korda maakohtus, kuna Viru maakohtu mullu 22. märtsil tehtud kohtuotsus tühistati Tartu ringkonnakohtu poolt.

Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul alates homsest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles