Uued tuhapilved hetkel Eesti õhuruumi ei ohusta

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhapilv Eyjafjallajökulli lähistel Islandil.
Tuhapilv Eyjafjallajökulli lähistel Islandil. Foto: SCANPIX

Lennuameti hinnangul ei ohusta taas aktiivsemaks muutunud Fimmvörðuhálsi vulkaan oma tuhaga praeguste prognooside kohaselt Eesti lennuliiklust.

Lennuameti lennuliiklusteeninduse osakonna juhataja Kristjan Telve sõnul on Islandi vulkaani uutest pursetest tekkinud tuhapilv juba mitu päeva Inglismaa kohal hõljunud,  täpsemalt Iirimaa ja Šotimaa kohal.

«Praegu Eesti ega Eesti lähinaabrite kohal tuhapilve ei ole ning ka prognoosid hetkel ei näita, et lähiajal lennukeeluala Eesti kohale jõuaks. See,kas see ala meie kohale jõuab või mitte, sõltub sellest, kuidas toimub edasi erinevatel kõrgustel erinevate õhumasside liikumine,» selgitas Telve.

Ta kinnitas, et kui tuhapilved peaksid Eesti kohale jõudma suletakse õhuruum samadel tingimustel, kui möödunud korral ning selles osas leebemaks ei ole mindud.

Islandi meteoroloogide andmetel liigub uus vulkaanist välja paiskunud tuhk lähipäevil Iirimaa, Suurbritannia ja ka mandri-Euroopa suunas. Suur tuhapilv on praegu seitsme kilomeetri kõrgusel ja hakkab liikuma vastavalt tuule suunale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles