Loomeliidud on nördinud Sirbi struktuurimuudatuste pärast

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana tööd alustav Kaur Kender
Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana tööd alustav Kaur Kender Foto: Toomas Huik

Eesti loomeliidud avaldavad sügavat nördimust kultuurilehes Sirp toime pandud ootamatute struktuurimuudatuste üle ning erilist meelepaha tekitab loomeliitude sõnul nende toimepanemise viis.

«Kogu Eesti kultuurile üliolulise üleriigilise nädalalehe välkkiire, läbimõtlematu ning avalikkusest teavitamata läbi viidud ümberkujundamine ühe kultuurilise kildkonna väljaandeks ei ole ei kultuuri, selle tegijate ega tarbijate huvides,» seisab ühisavalduses.

«Tekkinud olukord näitab, et juhul, kui kultuurileht Sirp või selle väljaandja, SA Kultuurileht, vajavad juhtimises ja korralduses sisulisi muudatusi, peavad kaasatud olema kõik asjasse puutuvad osapooled - et tulevikus ei saaks säärane olukord korduda.»

«Teeme ettepaneku korraldada kiiremas korras Kultuuriministeeriumi, SA Kultuurileht nõukogu ja loomeliitude esindajate kohtumine, et leida olukorrale parim võimalik lahendus ning rääkida ühiselt läbi, milliseid muudatusi on tegelikult vaja teha nii kultuurilehes Sirp kui tarvidusel ka SA Kultuurileht struktuuris,» teatavad loomeliidud.

Ühisavaldusele on allakirjutanud täna kella 17.00 seisuga: Eesti Arhitektide Liit, Eesti Disainerite Liit, Eesti Esitajate Liit, Eesti Filmiajakirjanike Ühing, Eesti Heliloojate Liit, Eesti Interpreetide Liit, Eesti Kinoliit, Eesti Kirjanike Liit, Eesti Kultuuri Koda, Eesti Kunstnike Liit, Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühing ning Eesti Tantsukunstnike Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles